Trainers & Coaches
Terug
Trainers & Coaches

Bij HCWV staat plezier in hockey voorop: samen hockeyen, samen leuke dingen doen en samen beter worden. Dit betekent dat elk team gezamenlijk team(proces)doelstellingen opstelt en behaalt, maar ook dat elk individu de aandacht verdient om beter te worden. Samen met de trainers en coaches zorgt de Technische Commissie (TC) ervoor dat iedereen de uitdaging geboden wordt waarnaar verlangd wordt.

Om dit te bereiken begeleidt de TC actief de vele trainers en coaches die we als vereniging hebben en worden er gedurende het seizoen verschillende opleidingsavonden en workshops gegeven. Meer gedetailleerd technisch beleid is binnen HCWV in ontwikkeling. In het nog op te stellen technische beleidsplan staan alle aspecten die te maken hebben met het spelletje hockey, bijvoorbeeld het opleiden en begeleiden van trainer/coaches, een (Jongste) Jeugdplan, een keepersplan, teamsamenstelling, selectiebeleid en een doorgaande leerlijn.

Hieronder staan reeds enkele specifieke onderwerpen nader uitgelicht. De bijbehorende documenten zijn achter de login zichtbaar voor trainers en coaches.


Warming-Up
Samen met sportfysiotherapeut Carl Barten is een speciale 'HCWV Warming-up' ontwikkeld teneinde blessures te voorkomen en focus voor de wedstrijd of training te vergroten. Deze informatie is achter de login beschikbaar (Club > Documenten > Hockey). 

Let op: de ene warming-up is voor de D- t/m A-jeugd ontwikkeld en de andere voor de senioren. Voor de Jongste Jeugd zijn speelsere en minder belastende warming-ups.

Deze warming-ups dienen als leidraad en hoeven niet altijd precies hetzelfde uitgevoerd te worden. Voor vragen over de warming-ups van de senioren of de oudere jeugd (D- t/m A) kan je contact opnemen met Carl Barten via [email protected]. Voor vragen over de warming-up voor de Jongste Jeugd kunt u contact opnemen met trainersco√∂rdinator van de Jongste Jeugd, via [email protected].

Kijk voor inspiratie ook eens op:
Trainingsmaterialen bij HCWV
  • Sleeptafel: HCWV heeft een sleeptafel. Deze tafel leert je op een slimme, snelle en leuke manier de sleeppush. Zie de demonstratie-video en kijk op sleeppush.nl. Achter de login vind je extra documentatie voor trainers en coaches.  
  • Ballenkanon: Het ballenkanon wordt vooral gebruikt bij keeperstrainingen om te reageren bij schoten op het doel.
HockeyFood
HockeyFood is beschikbaar voor de de trainers en coaches van HCWV. Dit is een online platform met onder andere 3 volledig uitgewerkte trainingen per week waarmee vaardigheden geoefend kunnen worden volgens de KNHB visie. Deze worden ondersteund door diverse filmpjes/animaties met voorbeelden. HockeyFood kan worden gestart vanuit LISA Teams en vanuit de HCWV app.