Digitaal Wedstrijd Formulier
Terug
Digitaal Wedstrijd Formulier

Klik op onderstaand logo om het Digitaal Wedstrijd Formulier te openen.

Digitaal Wedstrijd Formulier

Hoe werkt het Digitaal Wedstrijd Formulier?
Na elke wedstrijd moet het digitale wedstrijdformulier (DWF) meteen worden ingevuld door de begeleiding van de teams en de scheidsrechters (bij elftallen). Hoe het DWF werkt, lees je in het DWF in de bovenste balk achter de . Het DWF is in te vullen met een smartphone, computer, laptop of tablet.

Het DWF wordt bij de jeugd (vanaf de D-lijn) ingevuld door zowel de coach als beide scheidsrechters. Dit is anders dan bij de jongste jeugd, waar alleen de teambegeleiders het formulier invullen.

De procedure voor begeleiders (coaches en teammanagers)
De begeleiders (coaches en teammanagers) ontvangen op donderdag voor de wedstrijd een e-mail met de inloggegevens. Voor de wedstrijd logt de coach of teammanager in en geeft de spelerslijst op. Ook bestaat er de mogelijkheid invallers toe te voegen. De begeleiders zien nu ook dat een verificatiecode aan hun wedstrijd is gekoppeld. Net voor of direct na de wedstrijd geven de begeleiders de verificatiecode aan de scheidsrechters. De scheidsrechters controleren de spelerslijst, registreren eventuele gele/rode kaarten, voeren de uitslag in en beide scheidsrechters accorderen. Het formulier wordt dan verzonden (zie hiervoor de procedure voor scheidsrechters - hieronder). De begeleiders loggen vervolgens weer in en keuren de uitslag en (gele/rode) kaarten goed. Als er 3 uur nĂ¡ de wedstrijd er nog niets is ingevuld, krijgt de begeleider per email een herinnering. Hetzelfde gebeurt op maandag na de wedstrijd als de procedure (nog) niet is afgerond.

De procedure voor scheidsrechters
De scheidsrechters loggen meteen na de wedstrijd in met hun kaartnummer en de verificatiecode die zij hebben ontvangen. Scheidsrechter 1 registreert eventuele gele/rode kaarten en voert de uitslag in. Nadat scheidsrechter 1 klaar is met invullen, logt scheidsrechter 2 in en accordeert hetgeen scheidsrechter 1 heeft ingevuld. De begeleiders loggen vervolgens weer in en keuren de uitslag en (gele/rode) kaarten goed.

Controleren gegevens (!)
Voor het invullen van het DWF is het belangrijk dat de persoonlijke gegevens (e-mailadres en telefoonnummer) van coaches, teammanagers en scheidsrechters goed zijn ingevoerd in LISA. Zij kunnen dit zelf eenvoudig controleren door in te loggen op de site van HCWV (via het menu 'Inloggen' naar 'Mijn gegevens'). Als de gegevens niet kloppen, kunnen ze daar gewijzigd worden.

Tips

 • Bewaar je gekregen inloggegevens bijvoorbeeld bij contactpersonen in je telefoon, want die zijn iedere week nodig.
 • Zet de link onder je favorieten op je mobiel, tablet of pc of ga op de HCWV-site via Mijn HCWV naar Wedstrijdformulier.

Veelgestelde vragen

 1. Wanneer moet het digitale wedstrijdformulier ingevuld worden?
  Antwoord: Meteen na de wedstrijd (als het niet anders kan uiterlijk zondagmiddag 17.00 uur).
 2. Ik heb geen smartphone, wat nu?
  Antwoord: Het invullen kan ook per PC vanaf huis. Op de wedstrijdtafel staat soms ook een PC. De ervaring leert dat er altijd wel iemand een smartphone heeft langs het veld of in het clubhuis.
 3. Ik kan niet inloggen met mijn Iphone. Hoe kan dat?
  Antwoord: Bij de instellingen van Safari moet de optie 'Accepteer cookies' de waarde 'Altijd' hebben.