Fithockey
Terug
Fithockey

Fithockey is een vorm van bewegen in de buitenlucht voor iedereen vanaf 50 jaar en wordt gespeeld op een hockeyveld. In een team (mannen, vrouwen of mixed) wordt er gespeeld met een plastic stick en een zachte bal. Hierdoor is het een veilige sport en is hockeyervaring niet nodig. Doordat het een teamsport is, biedt fithockey veel gezelligheid en nieuwe contacten.

  

Fithockey staat voor veilig bewegen, buiten sporten, sociale contacten en veel plezier maken met elkaar. Kortom fithockey is gezond en gezellig! De sport is gericht op 50-plussers die op een veilige manier lekker buiten in beweging willen zijn of komen. Zowel dames als heren kunnen zich aanmelden: fithockey is uitstekend geschikt voor een mixed groep.

Materialen zoals plastic sticks en ballen zijn op de club aanwezig. De deelnemers wordt aangeraden om stevige buitensportschoenen te dragen die bij voorkeur geschikt zijn voor kunstgras. Daarnaast adviseren we makkelijk zittende kleding die geschikt is voor buiten.

Fithockey bij HCWV
Iedereen van 50 jaar of ouder die zin heeft om fithockey eens uit te proberen is op maandagochtend van harte welkom om geheel vrijblijvend een paar keer mee te komen doen. Fithockey gaat het hele jaar door; alleen in de schoolvakanties en op officiƫle feestdagen is er geen training.

De deelnemers verzamelen iedere maandagochtend om 9.45 uur bij het clubhuis van HCWV. Om 10.00 uur gaat de groep onder deskundige leiding het veld op voor een uurtje fithockey. Ieder op zijn eigen niveau waarbij plezier en veiligheid voorop staan. 

De trainingen vinden plaats op het waterveld bij HCWV. De training bestaat uit een warming-up, dan wat oefeningen met stick en bal om vervolgens het spel te gaan spelen. Na de partij wordt gezamenlijk afgesloten met een cooling-down.

Na elke training wordt met elkaar wat gedronken en nagepraat in het clubhuis. Plezier in het bewegen is het belangrijkste doel. 

Informatie of inschrijven
Voor meer informatie kan je contact opnemen via e-mailadres [email protected]. Aanmelden voor proeftrainingen of direct inschrijven als lid kan via ons formulier inschrijfformulier. Lees ook even de informatie op de pagina's proeftrainen en lid worden.