Verenigingsplan HCWV visie 2018-2022
Terug
Verenigingsplan HCWV visie 2018-2022

Op 15 februari 2018 hebben we met een grote groep vrijwilligers een nieuwe stip op de horizon gezet. HCWV bestaat dit jaar 15 jaar. In die 15 jaar zijn we met hulp van KZ binnen enkele jaren uitgegroeid van een beginnende jeugdclub naar een middelgrote vereniging  met een kleine 700 leden waarin inmiddels alle leeftijdscategorieĂ«n vertegenwoordigd zijn. Van 5 tot 80 jaar kun je bij HCWV terecht. Door de tomeloze inzet van vrijwilligers met een groot hart voor onze club hebben we in die 15 jaar al zoveel bereikt. Naast leeftijden groeien we in het hockeyspel, steeds meer teams spelen in de hogere klassen mee. Voor een sportieve uitdaging hebben we een groot publiek iets te bieden. Sinds de opening van ons nieuwe clubhuis aan de Leyweg bieden we een ambiance waar we heel trots op zijn. Goede hockeyvelden en een prachtige accommodatie bieden alle mogelijkheden om als club te behouden wat we hebben en verder door te groeien om onze ambities waar te maken.

Het hart van HCWV
Hockey Club Wateringse Veld onderscheidt zich door saamhorigheid, met elkaar zijn we één club! De belangrijkste kernwaarden die in ons HCWV-dna zitten zijn:
  1. Plezier
  2. Groei
  3. Veiligheid
Of je nu speler, vrijwilliger of toeschouwer bent, bij HCWV draait het om het hebben van plezier en gevoel van saamhorigheid. Plezier in de sportieve uitdaging en plezier met elkaar. Plezier door met elkaar mooie sportieve resultaten te bereiken, samen te werken, om te gaan met tegenslagen, vriendschappen te vormen en een bijdrage te leveren aan een sociale en sportieve woonomgeving.

HCWV wil werken aan groei. We willen groeien in het aantal leden. Richting 2021 willen we graag een stabiele club zijn met ongeveer 750 leden. Daarmee kunnen we een financieel gezonde club blijven. Vanaf 2023 willen we graag tussen de 800 en 1000 leden hebben waardoor we ook kunnen groeien in diversiteit in hockeybeleving en hockeykwaliteiten. Maar groei gaat verder dan dat, we streven er naar dat iedereen zich op individueel niveau kan ontwikkelen en als team kan groeien. Daarbij hoort ook groei in kwaliteit van trainers, coaches en scheidsrechters. Ieder jaar een stapje verder en professioneler. Omdat HCWV draait op vrijwilligers willen we ook groei stimuleren bij de vele vrijwilligers, met elkaar beter worden in hoe we de club organiseren waarbij iedere vrijwilliger doet wat hij of zij leuk vindt en daar steeds beter in wordt.

En last but not least, wij kunnen alleen maar groeien en met plezier hockeyen als we met elkaar een veilige club zijn. Een club waar iedereen mag zijn wie hij of zij is, waar we fysieke veiligheid zoveel mogelijk borgen en met elkaar een club zijn die sportiviteit en respect ook echt laat zien. Binnen het team, bij de tegenstanders in het veld en als leden en ouders rond het veld en op de club. Veiligheid klinkt vanzelfsprekend maar vanzelf gaat dat niet. De grens tussen passie in het spel en onsportief gedrag is vaak een dun lijntje…met elkaar kunnen we de grens bewaken en laten zien dat we de mooiste club van de omgeving zijn.