Uit het bestuur maart 2024
Terug
Bestuursnieuws 1 April 2024
Uit het bestuur maart 2024


Nieuws afbeelding

Een jaar geleden. Toen spraken we over andere zaken. Over het verlies dat we leden. Op 2 april 2023. Dinsdag 2 april  was er een kort herdenkingsmoment op de club. En zondag 7 april speelt Heren 1 met rouwbanden. Op de bestuurvergadering van maart hebben we hierbij stil gestaan en tegelijkertijd draait de hockeyclub door. 

We bespraken daarom ook onderstaande zaken.


Positieve sportcultuur

Soms komt het voor: onsportief gedrag. Recent hadden we daar helaas wat voorbeelden van. Het kwam daarom goed uit dat mevrouw Offerhaus van HDM een presentatie gaf over positieve sportcultuur. Met het programma ¨Positiviteit Scoort!¨ heeft zij in 2019 de Sportinnovatieprijs gewonnen.

HCWV is al ondertekenaar van het Convenant Sportiviteit & Respect waarbij de gemeente Den Haag en heel veel Haagse hockeyclubs gezamenlijk gedragsregels uitdragen. De gemeente heeft vanaf 1 januari 2024 zelfs de basisvoorwaarden positieve sportcultuur voorwaardelijk gesteld voor alle sportclubs. Dit betekent dat elke Haagse sportclubonder meer moet werken met VOG´s, gedragsregels en vertrouwenspersonen. Gelukkig is dat bij ons al zo. Onze vertrouwenspersonen zijn altijd bereikbaar via [email protected]. Als HCWV zijn we natuurlijk ook gestart met het programma Thuis bij HCWV, waarbij iedereen zich thuis moet blijven voelen bij de club. Dat sluit hier goed op aan.

Maar dan zijn we er niet. Want sportiviteit en respect begint bij onszelf. Een paar tips vanuit het programma:

  1. Verwelkom onze bezoekers en stel jezelf voor.
  2. Applaudisseer bij een mooie actie van je eigen of bezoekende team.
  3. Stel jezelf voor als arbitrage.
  4. Coach op positieve wijze. Coach als ouder niet langs de lijn, dat doet de coach al.

De komende tijd werken we een paar acties uit zodat we snel weer aan de slag kunnen. Zoals bijvoorbeeld de bekende blauwe kaart, een kaart waarbij teams andere teams na afloop een compliment kunnen maken.


Meerjarenbegroting

Op de vergadering bespraken we ook de eerste versie van de meerjarenbegroting. De ALV heeft ons gevraagd met een dergelijke begroting te gaan werken omdat dit inzicht geeft op de lange termijn. En dat eerste beeld was niet rooskleurig, zeker niet op langere termijn. Net als veel hockeyclubs hebben we het ledenaantal zien dalen en de kosten zien stijgen. De situatie in de wereld zorgt voor flinke stijgingen van de kosten van spullen, energie en huur. Gelukkig hebben we wel reserves en genoeg tijd om goede stappen te ondernemen. Maar die moeten we wel nemen. Als bestuur hebben dus ook kritisch gekeken naar de uitgaven die we doen. En naar de inkomsten die daar tegenover moeten staan. Op de ALV van 25 april hopen we een beeld te presenteren voor een gezonde toekomst.


Zaalseizoen 2023-2024

Wij spraken kort over het afgelopen zaalseizoen. 6 kampioenen werden recentelijk gehuldigd, samen met alle nummers 2, 3, 4, 5, 6 en 7. Maar in het bestuur spraken we met name over de evaluatie van het zaalseizoen gemaakt door de Zaalcommissie, Senioren Commissie, Technische Commissie en Jeugdcommissie. In de evaluatie kwamen onderwerpen als accommodaties, extra teams, trainingen en voorbereidingen aan bod. Goed om nu al terug te kijken en te bespreken hoe volgend seizoen nog beter kan.


Sponsoravond

De sponsorcommissie is druk bezig een sponsoravond te organiseren waar we graag onze huidige sponsoren en natuurlijk onze ondernemende leden voor uit willen nodigen. We zullen de datum en tijd voor deze avond zo spoedig mogelijk aan jullie doorgeven.Hopelijk kunnen we jullie dan allen, vol enthousiasme, onder het genot van een kopje koffie onze plannen en nieuwemogelijkheden presenteren voor het seizoen 2024-2025.


Hoofdsponsor Bijna Thuis

Met betrekking tot onze hoofdsponsor Bijna Thuis hebben we ook goed nieuws. In maart heeft er een heel prettig gesprek plaatsgevonden. Door omstandigheden was dat contact wat verwaterd, maar dat is hersteld. Bijna Thuis ziet heel veel meerwaarde in de samenwerking met HCWV, ook voor de komende tijd. HCWV ziet dit ook. De komende periode werken we daarom aan plannen om daadwerkelijk meer voor elkaar te gaan betekenen. Bijvoorbeeld dat leden binnenkort met een mooie korting lekker kunnen gaan eten bij Brasserie Bijna Thuis (Locatie is in Overvoorde Bos, Van Vredenburchweg 170 in Rijswijk) of dat er op een belangrijke Super Sunday gestart kan worden bij de Brasserie onder het genot van een ontbijtje voor een optimale voorbereiding.


Namens het bestuur,

Meindert Kappe


 

Reacties

David Beijersbergen van Henegouwen

5-4-2024 @ 15:30:59 |Dank voor de update 👍

Ronald Jobse

5-4-2024 @ 15:39:56 |Fijn inderdaad, iedere maand zo'n nieuwsbrief. Top! Vraag: Is de ALV op 25 april (volgens dit nieuwsbericht) of op 16 april (volgens de clubagenda)?

Meindert Kappe

5-4-2024 @ 17:26:57 |25e Ronald. Aangepast in de agenda.

Reageer op het nieuws