Positieve sportcultuur met Virtual Reality
Terug
25 Januari 2023
Positieve sportcultuur met Virtual Reality


Nieuws afbeelding
Afgelopen maandag 23 januari 2023 zijn twee jeugdteams op een interactieve manier het gesprek aangegaan over racisme, discriminatie en uitsluiting. Door middel van Virtual Reality kregen de teams, met daarin veel jeugdtrainers, een inkijkje in verschillende situaties van sociale uitsluiting. 

Doormiddel van Virtual Reality hebben de speelsters het perspectief kunnen ervaren van zowel degene die uitsluiting ervaart als de omstander(s). Zij kijken mee over hun schouders en worden geconfronteerd met hun twijfels en dilemma’s wanneer zij te maken hebben met vormen van discriminatie, racisme en sociale uitsluiting.

Hierna zijn de speelsters met elkaar in gesprek gegaan waarbij dieper is ingegaan over wat zij ervaren hebben en hoe deze ervaringen zich verhouden tot hun ideeën over de vereniging en het team.

Met deze ervaring opent het gesprek over sociale uitsluiting, discriminatie en racisme op en rond het sportveld. Het is een gespreksstarter waarmee verenigingen met hun teams de bewustwording vergroten en handelingsperspectieven zichtbaar maken die kunnen bijdragen aan een positieve sportcultuur.

Deze VR-ervaring, ‘Met Andere Ogen’ is een project van Stichting Critical Mass en door Gemeente Den Haag en Werkgever Sportclubs Den Haag (WSDH) beschikbaargesteld aan een aantal sportverenigingen in Den Haag.


Reacties

Helene van der Sluijs

30-1-2023 @ 21:40:09 |Super goed!!

Henk van Maanen

1-2-2023 @ 14:50:44 |Super!! 👊👊

Reageer op het nieuws