Zaalseizoen
Terug
15 November 2022
Zaalseizoen


Nieuws afbeelding

Terwijl we nog volop actief zijn in de najaarscompetitie op het veld, zijn de voorbereidingen voor de zaalhockey al in volle gang. In deze nieuwsbrief bespreken we relevante data en zaken die geregeld moeten worden. Daar waar er nog zaken niet duidelijk zijn, zullen we benoemen wanneer we dit wel kunnen verduidelijken.

 

Zaalseizoen:

We starten de wedstrijden in de zaal in het weekend van 10 en 11 december. Het zaalseizoen eindigt in het weekend van 18 en 19 februari.

Per wedstrijd mogen er 12 spelers op het wedstrijdformulier en de bank. Zijn er meer spelers in het team? Dan nemen deze spelers plaats op de tribune. Maak vooraf een duidelijk schema, zodat voor iedereen duidelijk is wie meespeelt bij welke wedstrijd. Het is dus ook belangrijk dat je tijdig aangeeft als je niet aanwezig bent.

 

Zaaltrainingen:

In de zaalperiode zijn er voor alle teams zaaltrainingen gepland. Dit seizoen hebben we ervoor gekozen dat ieder seniorenteam en ieder jeugdteam een heel veld ter beschikking heeft voor de training. Dat komt de rust in de zaal en de trainingsmogelijkheden ten goede.

We hebben geprobeerd om de teams op dezelfde dag te laten trainen als de huidige veldtraining. Dit is voor de meeste teams gelukt. Door de beperkte zaalcapaciteit kunnen de tijden verschillen met de huidige veldtrainingstijd. Verder zijn we dit jaar verdeeld over 4 verschillende zalen in de regio, te weten:

- Wateringse Veld College, Missouri 1 te Den Haag

- Sporthal Hoge Veld, Panamaplein 30 te Den Haag

- Sporthal LIPA, Paets van Troostwijkstraat 93 te Den Haag

- Boerderij Dichtbij, Zwetkade Noord 3 te Wateringen

 

De zaaltrainingen starten op dinsdag 6 december.

De trainingen voor de zaal zijn terug te vinden op de website en de app.

 

Veldtrainingen:

De tweede training op het veld blijft intact. Als team kan je ervoor kiezen om iom de trainer/coach de veldtraining aan te passen (bijv. in een looptraining). Indien je (eenmalig of structureel) de training aanpast en geen gebruik maakt van de accommodatie van HCWV vernemen wij dit ook graag via [email protected], .

 

Sommige teams hebben reeds aangegeven meer trainingen per week in de zaal te willen organiseren. HCWV kan dit niet binnen het toegekende budget realiseren. De teams dienen in dit geval zelf een zaal te huren en een trainer te regelen. Een overzicht van zalen in de regio waar men kan hockeyen kan je opvragen bij [email protected].

 

Jongste Jeugd

De jongste jeugd gaat voor het eerst trainen in de zaal op woensdag 7 december. De trainingscarrousel wordt op woensdagmiddag gegeven in Boerderij Dichtbij en Sporthal LIPA.

 

Van maandag 19 december tot en met vrijdag 6 januari zijn er geen zaal- en veldtrainingen voor de jongste jeugd. Vanaf maandag 9 januari starten de trainingen voor de jongste jeugd weer op.

 

De Benjamins & Smurfen blijven op woensdagmiddag op het veld trainen zolang het weer het toelaat. Welke ouder/ seniorenlid vindt het leuk om deze training circa 8 keer met onze jeugdtrainers te verzorgen voor onze jongste leden? Graag een bericht naar [email protected].

 

Elftallen

De elftallen starten op dinsdag 6 december met zaaltraining en hebben 1 uur zaaltraining op een heel veld. De teams die een extra zaalteam hebben ingeschreven krijgen daarvoor ook trainingsmogelijkheden toegekend. Deze teams (JO16-1, JO14-1 en JO14-2) zullen we apart informeren via e-mail.

 

De JO12 gaan op maandag 28 november al starten in de zaal, aangezien hun zaaltraining van 5 december vervalt ivm Sinterklaas.

 

Van maandag 19 december tot en met zondag 1 januari zijn er voor de elftallen geen zaaltrainingen, geen veldtrainingen en is de club gesloten. Vanaf 3/1/2022 starten we het trainen weer op. Dit is dus de tweede week van de kerstvakantie.

 

Keepers in de zaal:

In deze winterperiode is er geen aparte keeperstraining. De keepers van de elftallen trainen mee met het team.

 

Materialen

Beheerders van zalen zien streng toe op de juiste uitrusting van de spelers. Zij zijn zuinig op hun hal. In de zaal wordt met zaalschoenen gespeeld, die niet buiten gedragen zijn. Ook moeten de schoenen een lichte zool hebben, zodat deze niet kan afgeven. Dit schoeisel is ook verplicht voor de begeleiders. Er mag alleen gespeeld worden met een speciale zaalstick (te koop bij o.a. Sport2000 in Naaldwijk) en een beschermende zaalhandschoen met dichte vingers aan de niet-dominante hand. En uiteraard draagt ook iedereen een bitje en scheenbeschermers.

 

De uitrusting van de keeper mag geen onderdelen bevatten die de vloeren kunnen beschadigen. Uiterlijk vrijdag 25 november zitten er daarom in de keeperstas speciale bandjes voor de keepersklompen (ter vervanging van de gespen). Tevens ontvangen de keepers van de A, B, C en senioren zaalhoezen. Aan het einde van de zaalperiode lever je de bandjes en hoezen weer in bij de materiaalcie.

 

De O8-teams krijgen 24 pionnen mee, om tijdens de wedstrijden goals te kunnen maken. Deze dienen na de zaalperiode weer ingeleverd te worden bij de Materiaalcommissie.

 

De trainingscoördinatoren hebben een tas met ballen voor de locatie LIPA en de Boerderij.

Daarom krijgen de O8, O9 en O10-teams alleen 5 wedstrijd-ballen. De 11-tallen krijgen circa 15 zaalballen.

 

Het ophalen van de keeperstas is in principe elke vrijdag tussen 16.30 - 19 uur mogelijk en rondom jouw eigen veldtraining (mits de velden niet zijn afgekeurd). Wees dus voorbereid, dan sta je niet voor een gesloten deur.

 

Let erop dat het in de zaal / in een blaashal soms behoorlijk koud kan zijn. Neem dus voldoende lagen kleding mee.

 

 

Zaalleiding: Hoe zat het ook al weer? Het team welke zaalleiding heeft, zorgt er voor dat:

- de balken op tijd klaar liggen;

- de doelen klaar staan. O8-teams nemen 24 pionnen mee om de 2x6 goals te kunnen neerzetten;

- er geen gevaarlijk materialen rond het veld liggen;

- de wedstrijden op tijd starten en eindigen (tijd is tijd in de zaal);

- de tijd, straftijd en doelsaldo tijdens de wedstrijd worden bijgehouden;

- de juiste kleding, schoenen en keepersuitrusting wordt toegepast en neemt eventueel maatregelen (niet de scheidsrechter);

- het laatst spelende team alles weer opruimt en de zaal leeg achter wordt gelaten.

Scheidsrechters:

In de zaal deelt de scheidsrechterscommissie geen scheidsrechters in, maar is het team zelf verantwoordelijk voor het inplannen van 2 scheidsrechter bij de thuiswedstrijden. De thuiswedstrijden zijn de wedstrijden waar HCWV 2x als eerste wordt genoemd. Je regelt de scheidsrechters voor de drie-luik van wedstrijden (dus 2 scheidsrechters voor 3 wedstrijden).

De teammanager ontvangt via de mail de wedstrijdcodes en geeft deze door aan de scheidsrechter.

 

Bijeenkomsten:

De TC, JC en scheidsrechterscie organiseren verschillende bijeenkomsten rondom de zaal. Onderstaand het overzicht van de verschillende data:

Maandag 14 november, à ONLINE informatiebijeenkomst voor coaches, spelbegeleiders en

teammanagers van O8, O9 en O10.

Woensdag 16 november, àPraktijkbijeenkomst in blaashal Schiedam voor coaches, spelbegeleiders,

teammanagers en spelers van O8, O9 en O10

Maandag 28 november àInformatiebijeenkomst op HCWV voor coaches, spelbegeleiders en

teammanagers van de jeugdelftallen

Donderdag 1 december àTrain-de-trainer voor alle trainers op HCWV

 

Spelregels in de zaal

Er gelden bij de zaalcompetitie afwijkende regels. Zie voor het volledige zaal reglement: Regels voor zaalhockey. Hier vind je ook korte video’s om spelsituaties te verduidelijken.

 

Wij wensen jullie veel hockeyplezier toe in de zaalperiode en mocht je nog vragen hebben dan horen wij dat graag.

 

Jeugdcommissie

Scheidsrechterscommissie

Materiaalcommissie

Technische commissie