Uit het bestuur mei 2024
Terug
Bestuursnieuws 30 Mei 2024
Uit het bestuur mei 2024


Nieuws afbeelding
Bijna 250 trimhockeyers op HCWV afgelopen zaterdag! Het was duidelijk tijd voor het inmiddels beroemde Bier & Bitterballentoernooi. Een evenement dat ieder jaar groeit en waar teams uit de omgeving met veel plezier op afkomen. Volgens mij is het heel goed verlopen. En natuurlijk evalueren we weer even. Dennis, Leonie, Milca en Peter en alle anderen, dank voor de organisatie en de aandacht voor onze omgeving hierbij!

Belangrijk nieuws: de lang verwachte paniniĀ“s zijn er šŸ˜Š. Vanaf zaterdag. Keuze uit: caprese met pesto, ham/kaas pesto, hete kip sriracha en een panini HCWV. Voor 3,75 euro. 


Infoavond nieuwe indelingsbeleid

Op donderdag 23 mei was er een infoavond over het indelingsbeleid. De Technische Commissie en Jeugdcommissie hebben aan alle geĆÆnteresseerden gepresenteerd hoe de teamindelingen voor het komende seizoen tot stand komen én hoe we dat vanaf komend seizoen gaan doen. Het was een positieve avond met goede vragen en suggesties. We gaan de komende periode de punten op de i zetten en zullen het nieuwe indelingsbeleid dan weer op de site plaatsen.

Deze weken zijn de JC en TC heel druk bezig met de teamsamenstellingen voor komend seizoen. Veel spelers en speelsters worden of zijn ook individueel gesproken. Op 16 juni zullen we de indelingen bekend maken.


Twijfel je nog?

Daarover gesproken: het einde van het lopende seizoen nadert. Nieuwe leden schrijven zich in en sommigen schrijven zich ook uit. Heb je je nou uitgeschreven of twijfel je nog? Bijvoorbeeld omdat je het plezier in het spel verloren bent. Of dat je niet weet of het te combineren is met school en werk? Zoek even contact met je lijncoƶrdinator: wie weet wat er mogelijk is.


Besluit vlaggen

Hoe we uitstralen dat we een club zijn waar iedereen welkom is, een inclusieve club. Je zou denken, makkelijk toch? Toch speelde dit onderwerp al even. Het vernoemen van een veld of een ruimte was een optie, maar het mooiste leek ons toch een vlag. We hebben een definitief besluit genomen: natuurlijk is er plek voor een vlag die aangeeft dat iedereen bij ons welkom is. Binnenkort wappert hij fier bovenin de nieuwe vlaggenmast. Die vlaggenmast is overigens vorige week vrijdag geplaatst en aan ons geschonken door de aannemer die de huizen aan de overkant heeft gebouwd, Van Wijnen. Hartelijk dank hiervoor!


Banken of tribunes

Omdat de openbare ruimtes tussen veld 2, 3 en 4 nog best leeg zijn, hebben we gesproken over de aanschaf van mobiele tribunes of iets hogere bankjes. Als we dit goed willen doen, kost dat al gauw circa 10.000 euro. Gezien onze recent vastgestelde krappe begroting hebben we besloten om dit nu niet aan te schaffen. Als in het najaar blijkt dat de inkomsten meevallen, heroverwegen we ons besluit. Wel zijn de picknickbanken aan vervanging toe. Die willen we wel aanschaffen. Goede ideeĆ«n, lees mooie aanbiedingen, zijn welkom ([email protected]).


Wat te doen met je oude kleding?

Broekjes, rokjes, shirts, sticks, schoenen en nog veel meer: vrijwel ieder hockeygezin heeft een collectie van deze spullen die staan te verstoffen. Omdat ze te klein zijn, omdat er nog een oude sponsor op staat of omdat die ene stick gewoon veel lekkerder speelt. ClubHub heeft hier iets op gevonden: ze gaan sportkleding recyclen. Binnenkort komt er een inzamelbak bij ons op de club waar je deze spullen kan deponeren. Zo krijgen ze een tweede leven. Heel duurzaam! Daarnaast gaan we aan het begin van volgend seizoen een kledingbeurs organiseren. Daar kan je goede oude spullen kwijt aan andere HCWV-ers die er waarschijnlijk heel blij mee zijn. Jullie ontvangen tzt een uitnodiging.


Nieuwe coach voor Dames 1

De oproep voor een nieuwe coach voor onze D1 heeft gelijk tot reactie geleid. En verrassend snel ook tot een resultaat. Met gepaste trots kunnen we melden dat Philippe van der Pal vanaf komend seizoen de nieuwe D-1 trainer is. Philippe kennen velen van ons als de bevlogen trainer van H1. Samen bereikten ze in drie jaar de derde klasse. De spelersraad en het volledige D1-team hebben na een proeftraining en een persoonlijk gesprek unaniem voor hem gekozen. De komende weken gaat Philippe aan de slag met de selectie voor D1 voor komend seizoen. Binnenkort volgt een mooi interview met hem. Het doel voor komend jaar is te klimmen naar hogere regionen in de derde klasse. Welkom Philippe! En Arjan, nogmaals grote dank voor je inspanningen van de afgelopen jaren.


Sportiviteit & respect

Afgelopen maandag ondertekende HCWV, samen met 18 clubs uit de Randstad en in het bijzijn van wethouder Bredemeijer, opnieuw het Convenant Sportiviteit & Respect. Opnieuw, omdat we dit ook in 2019 deden. Door Corona bleek het onderwerp bij clubs in het slop geraakt te zijn, dus vernieuwing was nodig. Wat ons betreft volledig in het teken van Thuis bij HCWV. Ik schreef er al eerder over. Nu is het echt zichtbaar! Bij elk veld hangt een spandoek met een paar vriendelijke reminders šŸ˜Š. Daarnaast merken we bijvoorbeeld het coachend vermogen van ouders langs de lijn. Lastig om niet te doen, vind ik zelf ook. Toch moeten we ons er bewust van worden. De coach coacht. Niets is verwarrender voor onze kinderen als ouders ook roepen wat een kind moet doen. Al helemaal als het zaken zijn die juist niet zijn afgesproken of negatieve dingen... Steeds meer teammanagers, ouders, commissieleden en bestuursleden spreken elkaar hierop aan. Een mooie zaak, doe je ook mee?

En als je dan toch je coachende vaardigheden wilt benutten, wordt dan coach bij HCWV! Je krijgt dan mooie cursussen en wordt op het veld begeleid door onze trainingscoƶrdinatoren.


Komende weken

De komende weken worden flink druk. Startend met de Super Sunday aanstaande zondag 2 juni. Daarna de jongste jeugddag op 15 juni. En op 22 juni de afsluiting van het lustrumseizoen met een familietoernooi, oud-internationals (Boekaniers) in een wedstrijd en een sponsorborrel. Heel leuk, maar ook heel druk. Zeker voor iedereen die meehelpt bij de bar en in combinatie met het afsluiten van een schoolseizoen. Daarom hebben we besloten de traditionele vrijwilligers-bbq te verplaatsen naar zaterdag 24 augustus. Op die dag is ook het NK Indian Maharadja op de club en we proberen dan ook de wethouder ons vierde veld officieel te laten openen. Kortom, noteer die datum alvast in de agenda!


Mocht je vragen hebben over een van de bovenstaande zaken of je wilt weten of jouw ingebrachte punt behandeld is? Laat het weten viavo [email protected] of [email protected].


Met een sportieve groet namens het gehele bestuur,

Meindert Kappe

Reacties

David Beijersbergen van Henegouwen

30-5-2024 @ 22:26:38 |Dank voor de update, bestuur 👍

Reageer op het nieuws