Waar is de veldverlichting gebleven?
Terug
19 April 2020
Waar is de veldverlichting gebleven?


Nieuws afbeelding
Wie nu langs HCWV rijdt ziet alleen maar lege velden. De oplettende kijker heeft ook gezien dat de meeste lampen van de veldverlichting verdwenen zijn . Hoe zit dit?

Al een tijdje wordt de bedrading van de veldverlichting geteisterd door vogels die de kabels kapot bijten. Bij de meeste masten gaat om kleine stukjes uit de siliconen kabels maar bij een enkele mast is hierdoor ook sluiting ontstaan.

Vlak na de winterstop was al begonnen om alle lampen er een voor een af te halen en de kapotte kabels te vervangen voor nieuwe exemplaren en ook direct alle kabels te "bepantseren" met plastic hulzen. Een hele klus: Per veld staan er 12 lampen units. Per unit zitten 8 lampen dus er zijn 96 lampen per veld. Iedere lamp zit vast met 5 draadjes. Er moeten dus 1.440 draadjes worden los gehaald en weer vast worden gezet in de juiste volgorde.

Omdat de velden niet worden gebruikt en ook de zomertijd is ingegaan is besloten om alle overige lampen in het clubhuis te plaatsen waar een goede werkruimte is.

Deze klus wordt gecoördineerd door Johan Bosma. Gelukkig krijgt Johan krijgt hulp van Peter Mulders, Axel Dries, Marcel Lepelaar, Kaj Zwinkels, Mike Hollemans, Michel Mouwen en Remko Hayes. De lampen zijn van de masten afgehaald door een bedrijf en zij zullen ze ook weer terug plaatsen.

Nu maar hopen dat we weer snel de velden op mogen en dat we de verlichting weer kunnen laten schijnen.

** UPDATE 30-4-2020** Gisteren zijn de meeste lampenunits weer terug geplaatst op de lichtmasten. Er zijn nog drie units in reparatie. Toevallig van ieder veld 1 unit.


Op de voorgrond is Axel aan het werk. Op de achtergrond doet Remko zijn best.


Johan coördineert de monsterklus

Een overzicht van de bepantsering (ribbel buis)

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws